Wednesday, September 6, 2017

Review L'OREAL Paris White Perfect CLINICAL Skincare

Skin care buat saya lebih penting dari produk make up, soalnya kalau kulit terawat make up juga bakal keliatan lebih bagus, makanya di blog saya lebih sering nge-review tentang skin care.

Sejauh yang saya ingat kulit saya selalu bermasalah sama yang namanya jerawat, flek, kusam, kadang kering, kadang oily (tergantung tempat dan situasi). tetapi belakangan ini untuk masalah jerawat sudah mulai banyak berkurang jadi saat ini saya ingin fokus ke masalah flek, bekas jerawat dan kulit yang kusam.

nah kali ini mau ngebahas hasil pemakaian saya dengan rangkaian produk dari L'Oreal White Perfect Clinical.. Let's Start!!

Terinspirasi dari pakar klinik kecantikan, lebih dari sekedar rangkaian pencerah wajah, dengan 3 aksi untuk kulit cerah bercahaya
  • Menyamarkan Noda Hitam
  • Membantu Mencerahkan
  • Merawat Keremajaan Kulit
loreal-white-perfect-clinical
saya bahas satu-satu yah.....

Thursday, August 31, 2017

Review Etude House Real Art Cleansing Oil - Moisture

cleansing is the most important part of my skincare routine,  for me if i don't clean my face thoroughly means acne, pimple, blackheads, whiteheads, wrinkle and it also means that my serum, moisturizer won't get to do their best job because it was blocked by dirt. that's why i always double cleanse at night or after using heavy make up, i never double cleanse at morning.
after trying cleansing water/micellar water and cleansing oil back and forth i realize that i like cleansing oil type more because i feel it is more suitable for my aging skin and i get to massage my face while i was cleansing it (which is good to keep my skin firm) and also cleansing water tend to make my skin more dry and i already have dry skin.


Etude House Real Art Moisture Cleansing Oil is an emulsifying, oil-based first cleanser used to remove sunscreen and makeup at the first step of an evening skincare routine.
etude-house-real-art-cleansing-oil
Ingredients :
Pentaerythrityl tetraisostearate, cetyl ethylhexanoate, trethylhexanoin, PEG-20 glyceryl triisostearate, octyldodecyl myristate, pentaerythrityl tetraethylhexanoate, hydrogenated poly(c6-14 olefin), PEG-8 isostearate, caprylic/capric triglyceride, isostearic acid, camellia japonica seed oil, prunus mume fruit extract, squalane, nelumbo nucifera germ extract, sesamum indicum (sesame) seed oil, cocos nucifera (coconut) oil, vitis vinifera (grape) seed oil, pinus koraiensis seed oil, prunus armeniaca (apricot) kernel oil, hydrogenated polyisobutene, fragrance

Price :
Around USD 10 for 185 ml
Suitable For :
Normal, dry, or dehydrated skin.
Do not use if :
You are sensitive to coconut oil, sesame oil, apricot kernel oil, fragrance, or anything else in the ingredients list.
When and how to use :
Dispense two to three pumps of product into palm and spread over dry face. Massage for 1-2 minutes. Wipe eye area with tissue or cotton pad if desired. Wet hands and massage again to emulsify. Rinse with lukewarm water.

there's a lot love and hate review with this product, but i decided to give this a chance, i don't say i like it, but i don't say i hate it either, this is just an OK product.

one thing that i don't like, using this alone was not enough because it didn't rinse off leaving my skin feeling "squeaky clean" but rather than that i feel that there're some oily-moisture residue left on the skin, even for me who have normal towards dry skin i felt that it's too much, that's why it's important for me to always use cleansing foam/gel afterward.
this routine really help my dry skin and i've been having dry patches lately, using cleansing oil helped got rid of them.


i did a little video demo, hope it helps :

will i be repurchasing Etude House Real Art Cleansing Oil Moisture ?  
MAYBE

i hope you find this post / review helpful

Follow me at :
Instagram        |        Twitter        |        Google+



pls read disclaimer here
this is not a sponsored post, i bought the product with my own money.

Saturday, January 14, 2017

Redwin Sorbolene Moisturizer Review (Sponsored)

saya tuh ga bisa lepas dari yang nama nya pelembab, badan ataupun muka, setiap hari harus pakai yang namanya pelembab. Mulai pakai body lotion sebenernya udah dari SMP (which is like 20 some years ago, OMG baru sadar kalau udah selama itu), kalau dulu masih bisa kadang pakai kadang engga, yah masih kulit remaja abege. sekarang udah mid 30, pelembab udah jadi kewajiban sehari-hari. meskipun kadang masih suka lupa atau males sih...

Penting nya pelembab itu apa sih untuk kulit ?

1. Mengembalikan dan Menjaga Kelembaban Kulit
Saat kita menjalani aktivitas sehari-hari maka kulit akan kehilangan kelembaban dan kadar air di dalam tubuh akan menurun drastis, maka langkah tepat dalam mengembalikan kelembaban kulit yang hilang sepanjang hari ialah dengan menggunakan moisturizer cream atau pelembab kulit, menggunakan krim pelembab kulit  akan segera mengembalikan kelembaban kulit Anda dan mencegah kulit terlalu kering serta terhindarkan dari penuaan dini.

2. Mencegah Iritasi Kulit
Penggunaan sabun ketika mandi akan dapat membuat kulit mengiritasi kulit anda, hal ini dikarenakan bahan kimia yang terkandung di dalam sabun dapat mengikis lapisan epidermis di dalam kulit, jadi manfaat penggunaan pelembab ialah untuk menyeimbangkan lapisan epidermis di dalam kulit serta dapat membantu mencegah terjadinya  iritasi di kulit anda.

3. Melindungi kulit terhadap polusi dan radikal bebas
Beraktivitas di luar ruangan umumnya dapat membuat kulit kita jadi rusak, hal ini dikarenakan polusi udara dan polutan dapat membuat kulit anda kotor dan juga membuat kulit anda hilang kelembabannya, oleh sebab itu untuk mencegah kulit dari kerusakan penggunaan pelembab sangatlah dianjurkan, pelembab ini juga berfungsi menahan faktor eksternal yang dapat mengiritasi kulit anda.

4. Memperkuat Kulit
Ketika kulit anda kering dan hilang kelembabanya maka hal tersebut akan membuat kulit anda rentan terhadap alergi dan infeksi, adapun manfaat pelembab ini ialah membantu meningkat sel-sel epidermis di dalam kulit sehingga mereka dapat membentuk penghalang yang kuat untuk mencegah faktor eksternal berbahaya yang dapat membuat kulit anda terinfeksi.
(source : credit to)

redwin-sorbolene-moisturiser 
" Kulit Sehat dan Lembut Dengan REDWIN Sorbolene Moisturiser "
redwin-sorbolene-moisturiser



Saturday, October 22, 2016

Elizabeth Arden Beauty Class+Mini Review

beware long post ahead...!!

Around 2 weeks ago (2nd october 2016 to be exact) i was invited to attend Elizabeth Arden Beauty Class at Parkson Lippo Mall Puri, i've always known Elizabeth Arden for their luxury Skin Care, Make Up and Fragrance line. but i never actually tried their skin care or make up product.
elizabeth-arden-visible-difference-eight-hour-cream
i knew that it was a Beauty Class but i wasn't really paid attention to the make up demo, i looked like i paid attention, but my mind went some where else, i was more eager to tried their skin care line. before the we started the make up, we have to clean up our face using their product and also we got to tried out some of the Elizabeth Arden skin care products.
elizabeth-arden-visible-difference-eight-hour-cream
these are part of the Elizabeth Arden Visible Difference skincare line, i thought that this will be the skincare we're going to try, because it was on the table hahaha.. but not these. i really want to try the primer (i even asked for it but i already put on my moisturizer that can also be used as primer at that time), i only swatch it on the back of my hand, it create a really smooth silicony base perfect for smooth foundation application, plus it also contain vitamin A and botanical extract.

Thursday, September 22, 2016

REVIEW Cocoon Silkworm for Skin Exfoliating

based on curiosity, i bought this Cocoon Silkworm to exfoliate my dreadful, full of black also white head and not so acne free skin.
hoping that my skin could look like those korean actress or actor in korean drama, which is now still far far far away from it. (well a person can dream right?)

a little information about SILKWORM COCCON based on what i collect from other bloggers and also some browsing :
* Gently exfoliate dead skin cell, leaving it soft and clean.
* Contain natural Sericin.
so what is SERICIN ?
an excellent moisturizer and water preservative, contain Serine which is effective in controlling active oxygen that breaks down the protection of the skin's surface and also tyrosinase which cause skin to freckle. it's

Saturday, August 27, 2016

REVIEW Pixy Aqua Beauty Protecting Mist

kemarin waktu acara grand launching Pixy Two Way Cake Cover Smooth (review : disini) sekalian beli ini karena tergiur dengan harga nya, jadi sekalian aja dibeli... hehehe
langsung aja yah ke review nya...
60 Ml
IDR 25.000
beli waktu diskon jadinya IDR 18.000
pixy-aqua-beauty-protecting-mist
pixy-aqua-beauty-protecting-mist

Mengandung :
pixy-aqua-beauty-protecting-mist
Packaging botol spray, ukurannya tidak terlalu besar juga, jadi aman dibawa travel
mist yang dihasilkan kurang "halus" kalau menurut saya, tapi buat harga segitu (ya iya lah IDR 18.000) udah bagus banget... 

sesuai hasil uji coba, klaim untuk menjaga make up tidak luntur hingga 8 jam di saya gagal total karena hasilnya sama saja, tapi kulit terasa lebih lembab dan fresh setelah pakai Pixy Aqua Beauty Protecting Mist, lebih cocok dipakai apabila ingin hasil makeup yang lebih dewy atau kalau makeup terlihat powdery (medok bedak, ini apa sih bahasanya), tapi kulit jadi lebih cepat oily/ berminyak.

personally, wanginya cukup menyengat. pertama kali semprot sempet pusing karena terlalu wangi.

 so am I going to repurchase ?
MAYBE

More about PIXY :


see you on my next post
don't forget to follow me on :
Twitter      |     Instagram     |     Facebook

Friday, August 12, 2016

Review FREEDOM Pro Studio Glycolic Glow Tonic

i'm sure many of you heard about the famous Pixy Glow Tonic, well they said that this is their dupe, but i'm not gonna do a comparison (maybe on the ingredients part and price wise only) just because i haven't try Pixi myself.
Product Name :

Size :
200 ml

Price :
w/Shipping+Handling IDR 290.000
(around £ 6 at +Superdrug UK)

freedom-pro-studio-radiance-glow-tonic
Product Description : 
Freedom Pro Studio Glow Tonic is a professional exfoliating Toner that evens out skin tone for a clearer, brighter more glowing complexion. Using a professional formula, enriched with Glycolic Acid, Ginseng and Aloe Vera, this gentle Tonic helps remove dead skin cells, revealing smoother, softer more radiant skin.

Wednesday, August 10, 2016

[ REVIEW ] PIXY Two Way Cake COVER SMOOTH (in bahasa)

Produk ini merupakan produk terbaru dari PIXY, di launching pada tanggal 6-7 Agustus 2016 kemarin di Mall Ciputra, Jakarta.
Acara grand launching ini dimeriahkan oleh Hivi, Yura, Demo make up dari Mr. Yamaguchi (MUA dari Jepang) dan banyak lagi, acaranya cukup heboh menurut saya, selain itu PIXI juga mengadakan private event khusus untuk para Beauty Blogger untuk memperkenalkan produknya ini (ini bukan event report yah, karena saya tidak diundang hehehe)

jadiiiiiii karena PIXI demi memperkenalkan produk ini aja sampe ngadain event heboh, alhasil penasaran lach sama produknya... saya samperin langsung ke eventnya dan langsung ngantongin (eh bayar dulu) PIXI Two Way Cake COVER SMOOTH ini beserta kelengkapannya (numpung disc 25%).
yang di beli ini saja, untuk yang White Aqua Gel Cream itu Free sekarang yang di review bedak two way cake nya dulu yach

Product Name :

Size :
12.2 gr

Price :
IDR 43.000 disc jadi IDR 30.000an
refill IDR 27.000


Monday, August 8, 2016

THE SAEM Healing Tea Garden Cleansing Water Green Tea

Hey guys..!!! back again with another cleansing product review...

Product Name :

Size :
300 ml

Price :
IDR 75.000 (around USD $ 5.5)
THE-SAEM-Healing-Tea-Garden-Cleansing-Water-Green-TeaProduct Description :
* Contain organic green tea extract (100ppm)
* Provides skin moisture giving light point make up and impurities cleansing
* No addition of artificial color, artificial flavor, benzophenone, parabens, animal raw material, mineral oil and talc

How to use : 
* Wet cotton, wipe out from center to outward
* Press gently for 5-10 seconds on top of point make up and remove
* Depending on skin type, gently wash with water

Friday, July 15, 2016

REVIEW SARANGE Natural Phyto Whitening Toner (Sponsored)

SARANGE is a brand from Korea, introduced in Indonesia around September 2014.

little detail about SARANGE

  • Sarange is an original cosmetic and skin care brand from Korea which formulated specially to enhance the beauty of your skin. 
  • Sarange brand expresses the beauty of love and affection within each personality. Sarange sincerely cares toward your beauty. 
  • Sarange products are made by laboratory checked and approved natural grown ingredients. 
  • Sarange also manufactured by a team of highly specialist expert and proven to be a successful cosmetics that we are proud of. 
  • Sarange will bring forth a new face in natural beauty. A beauty that only Sarange’s individual treasured. 

the most popular product from Sarange is actually their Triple Crown BB Cream (which is on sale now at Sociolla) , but what i'm going to be reviewing now is their skincare.

this product was given to me by one of the online shopping store in Indonesia *Sociolla* so this is a sponsored post, but i always give my honest review ( read : Disclosure )

Product Name :

Contain :
130 ml

Price :
IDR 269.900
(use KEKE50 to get 50.000 coupon)

Wednesday, June 22, 2016

Review The Face Shop Intense Cover CC Cushion

i got this on an event where i can swap my finished/used/unused cushion (other brand) and add IDR 69.000 to get this new cushion from Face Shop, so i trade my A'Pieu Garfield Cushion ( i already finished the product) with this, don't worry i still have the Doraemon edition from A'pieu.
face-shop-cushion



Product Name
 Size :
15g 
Price :
Normal around USD 24 (IDR 329.000)
comes with refill (+15g)

  Available in 3 shades :
V103 - V201 - V203
Description:
An advanced new cushion that has the color control functions of  CC Cream and the moisturizing abilities of cushion foundation for long-lasting moisture without any tautness and radiance without any darkening. CC INTENSE COVER CUSHION is good for a customer who wants perfect, flawless skin without flakiness or clumping. This product is clinically proven for 25hour-lasting moisture & Coverage effects. It provides strong coverage effect which even hides blemishes and greatly adheres to the skin without heavy feeling or clumping.

Major ingredients:
  • Contains flower complex of 7 kinds of flower oil
  • Almond oil – improve skin texture
  • Calendula  & Rose oil – improve Skin regeneration
  • Borage Oil – Anti inflammation, skin protection
  • Rosemary Oil - Anti-inflammation, anti-oxidation
  • German Chamomile & Lavender oil - Anti-inflammation, soothing
Features & benefits:
  • Intense coverage on blemishes & flaws.
  • Greatly adheres to the skin without heavy feeling or clumping.
  • Flower essential formula that contains 7 different flower oil essences for bright skin expression.
  • Light weight texture
  source : faceshop my


face-shop-cushion